Čaj pochází
z produkce Hai Wan Tea Factory. Čaj, který byl slisován do klasického koláčku,
který byl skladován metodou "wet storage", tedy metodou
vlhkého zrání, která způsobí, že čaj zraje rychleji a je tmavšího nálevu, než
když je skladován v sušších podmínkách.
Vůně sypaného listu byla lehce zemitá a typická pro čaje typu Pu Erh
obecně, zastoupení zde měly jak velké lístky, tak ty malé a občas se objevila i
nějaká menší větvička. Po propláchnutí lístků, prvním "slévacím"
nálevem se ještě více prohloubilo ono zemité aroma a vůně celkově zdrsněla.
První nálev
byl tmavě červenohnědý, chuti vybrané, jakoby rustikální, mírně svíravé a
hluboké s dozvukem lehké hořkosti, která však nebyla na škodu ani nikterak
nerušila, ba naopak, byla velmi příjemnou. S dalšími nálevy se svíravost
vytrácela a postupně se objevovala chuť, kterou bych přirovnal k vůni hlíny
za jarního deště. Barva také postupně světlala, ale stále si držela svou červeno
hnědost a plnost. Po desátém zalití byla chuť již téměř prázdná, ale ještě
zdaleka ne fádní, barva hodně světlá, ale držela se.
Určitě by bylo zajímavé
zkusit ještě dvě nebo tři zalití a razantně protáhnout dobu louhování, ale čas
pokročil a tak jsem to nestihl. Obrázky bohužel nemám, neboť jsem si tento čaj
vychutnal v příjemném prostředí mé oblíbené čajovny a foťák zůstal doma. Pokud budete mít příležitost tento čaj ochutnat, určitě neváhejte, neb to vážně stojí za to.
Žádné komentáře:
Okomentovat